De leukste steden voor je stedentrip

Musée d’Orsay

Musée d’Orsay

Waar het Louvre stopt, gaat het Musée d’Orsay verder. Het prestigieuze museum toont kunstwerken uit de periode 1848-1914, met pareltjes van het impressionisme, post-impressionisme en art-nouveau.

Het Musée d’Orsay is ondergebracht in het voormalig treinstation en hotel Gare d’Orsay, dat voor de wereldtentoonstelling van 1900 werd gebouwd. In het begin van de jaren 80 werd het station verbouwd tot het huidige museum, met behoud van het prachtige glazen dak en de stationsklok. De balzaal van het voormalig hotel, de Salle des Fêtes, is absoluut de moeite waard.

Imponerend

De imponerende en wereldberoemde collectie van het Musée d’Orsay omvat werken van Cézanne, Van Gogh, Renoir en Monet. Hiernaast is er ook aandacht voor beeldhouwwerken, fotografie en design. Het drukstbezocht is de verzameling Impressionisten op de bovenste verdieping.

Bijkomen van alle meesterwerken kun je uitstekend in het café op de bovenste etage. Je wordt beloond met een prachtig uitzicht over Parijs. Wil je dezelfde dag ook het Musée Rodin bezoeken? Koop dan een combinatieticket voor €12.

In de omgeving van Musée d’Orsay :

Praktische informatie over het Musée d’Orsay

Adres: Rue de la Légion d’Honneur

Openingstijden: di-wo, vr-zo 9.30-18 u, do 9.30-21.45 u, ma gesloten

Toegang: €8, na 16.30 uur (donderdag na 18 uur) €5,50. Combinatieticket met het Musée Rodin: €12 (alleen dezelfde dag geldig).

Metro: M: Assemblée Nationale, Solferino (M12), Musée d’Orsay (RER-C)

Website: musee-orsay.fr