De leukste steden voor je stedentrip

Museé Rodin

Museé Rodin

Op een heerlijk verstilde plek midden in Parijs kun je het werk bewonderen van één van Frankrijks meest gevierde kunstenaars. Het Musée Rodin is misschien wel het meest ontspannende museum van Parijs.

Het duurde tot zijn veertigste jaar voordat de impressionist Auguste Rodin de erkenning zou krijgen die hij verdiende. Zijn ontwerpen werden vaak te vrijpostig bevonden, maar in 1880 kreeg hij zijn eerste grote opdracht: de Porte de l’Enfer, de beeldengroep waarmee hij beroemd zou worden.

Hôtel Biron

Het museum is ondergebracht in het prachtige herenhuis Hôtel Biron. In 1911 schonk Rodin zijn werken aan de staat, op de voorwaarden hij daar de rest van zijn leven mocht blijven wonen en dat van het Hôtel Biron een museum zou worden gemaakt. In 1917 stierf hij, 2 jaar later werd het museum geopend.

In het Hôtel Biron is een chronologisch overzicht van het werk van Rodin -meestal van brons of marmer- te zien. Het hoogtepunt is het beeld Le Baiser (de Kus). Op de eerste verdieping is de persoonlijke collectie van de kunstenaar ondergebracht, met hierin drie werken van Van Gogh.

Beeldentuin

De beeldentuin is een oase van rust in de stad. In de 3 hectare grote tuin staan her en der meesterwerken opgesteld, met als bekendste Le Penseur (de Denker). De tuin is voor slechts €1 toegankelijk en geeft een goed overzicht van het werk van Rodin.

In de omgeving van Museé Rodin :

Museé Rodin: praktische informatie

Adres: Rue de Varenne

Openingstijden: di-zo 10-17.45 u, ma gesloten

Toegang: museum en exposities: €10, tuin: €1

Metro: Varenne (M13), Invalides (M8, M13, RER-C)

Website: musee-rodin.fr