De leukste steden voor je stedentrip

Bus en tram

Bus en tram

Wil je tijdens je stedentrip meer van Parijs zien? Dan is de bus een prima vervoermiddel. Een tram vervoert je langs de zuidrand van Parijs.

Bus en nachtbus

Heb je haast? Neem de metro. Wil je meer zien van Parijs, en kunnen uitstappen als je iets leuks ziet? Neem dan de bus!

Parijs wordt doorkruist door een groot aantal buslijnen. Vaak minder druk dan de metro, maar ook minder snel vanwege het hectische verkeer. Het systeem lijkt ingewikkeld, maar je hierin verdiepen kan absoluut de moeite waard zijn.

De bussen rijden van ongeveer 5:30 uur tot 0:30 uur. Een plattegrond van alle buslijnen vind je op de site van RATP (klik hier voor een plattegrond met straten).

Noctilien

Vanaf 0:30 uur nemen de nachtbussen van Noctilien de dienstregeling over. De bussen rijden met een interval van 15 tot 30 minuten. Er zijn vijf ‘hubs’ waar je kunt overstappen: Châtelet, Montparnasse, Gare de l’Est, Gare Saint-Lazare en het Gare de Lyon.

De Noctilien is inbegrepen bij alle vervoersbewijzen. Een plattegrond met lijnen van de Noctilien kun je hier downloaden.

Tram

De tram is niet echt een voor de hand liggend vervoermiddel in Parijs. Toch zijn er een aantal tramlijnen, voornamelijk in de voorsteden. Tramlijn T3 loopt aan de zuidrand van Parijs, van Port de Garigliano tot de Port d’Ivry. Onderweg kan worden overgestapt op een groot aantal metrolijnen.