De leukste steden voor je stedentrip

Veiligheid

Veiligheid

Parijs is één van de veiligste metropolen van Europa. Als je goed op je spullen let en geen onnodige risico’s neemt, is de kans dat je iets overkomt erg klein. 

Als je in Parijs al met criminaliteit in aanraking komt, is er waarschijnlijk een zakkenroller aan het werk geweest. Neem dus alleen waardevolle spullen mee als je ze nodig hebt. Bewaar je portemonnee niet in je achterzak. Let vooral op op drukke plaatsen als treinstations, de metro en drukbezochte attracties. Zakkenrollers opereren vaak met meerdere personen, waarbij één je afleidt door een een praatje aan te knopen of hulp aan te bieden en een ander er met je spullen vandoor gaat. Let hiervoor ook op bij geldautomaten.

Ben je alleen? Probeer dan de omgeving van alle treinstations (met name Gare du Nord) en van metrostations als Les Halles, Châtelet en Stalingrad in het donker te vermijden. Deze gebieden staan niet als slecht bekend,  maar in het verleden hebben hier wel eens bendes geopereerd.  Ook de omgeving van de Place  Pigalle in Montmartre is dan af te raden, net als voorsteden als Saint-Denis en Saint-Ouen.

En als laatste: gebruik altijd je gezonde verstand!