De leukste steden voor je stedentrip

Weer & klimaat

Weer & klimaat

Wanneer kun je het beste naar Parijs? Wanneer zit het weer een beetje mee? Hier lees je alles over het weer in Parijs.

Vooropgesteld: Parijs is zo’n stad die in ieder seizoen z’n charme heeft, en die bij elk weertype sfeervol is. Maar wellicht is het voor jou wel zo prettig en praktisch als het tijdens je stedentrip droog is.

Het weer in Parijs verschilt niet ontzettend veel van ons weertype. Over het algemeen is het in Parijs iets warmer en iets droger, de gemiddelde maximumtemperatuur per maand ligt zo’n 1 tot 2 graden hoger.

Het voorjaar is misschien de beste periode om Parijs te bezoeken. De stad onluikt, alles gaat bloeien en het weer is vaak aangenaam. Je moet wel geluk hebben om het tijdens je stedentrip helemaal droog te houden.

Juni en juli hebben de meeste zonne-uren en de aangenaamste temperaturen, maar een bui kan zeker niet worden uitgesloten. Met name in juli zijn er veel toeristen in de stad. In augustus is het rustiger: veel Parijzenaars zijn dan zelf de stad ontvlucht. Ga je in de zomermaanden, bedenk dan wel dat de metro geen airconditioning kent en dat het op warme dagen dus verstikkend warm kan zijn.

Ook het najaar is vaak goed. Er zijn dan wel veel beurzen, en dus is het vaak moeilijker (en duurder) om een hotel te krijgen.

‘s Winters is het vaak fris maar zelden echt koud. In december is de stad sprookjesachtig, en in januari kun je profiteren van de uitverkoop.