De leukste steden voor je stedentrip

Shoppen in Parijs

Shoppen

Houd je van winkelen? Dan is Parijs onbetwist één van de beste bestemmingen om je uit te leven.

Het immense aanbod aan winkels is, naast de bezienswaardigheden en musea, één van de grote trekpleisters van de stad. Niet vreemd, want Parijs is nog altijd het centrum van de haute couture, parfum en stijl.

De diversiteit in het winkelaanbod zorgt er voor dat iedereen aan zijn of haar trekken komt. Er zijn enorme warenhuizen, de Grands Magasins aan de Boulevard Haussmann, maar ook exclusieve schoenenzaakjes in Saint-Germain-des-Prés. Van de glimmende flagship-stores aan de avenue des Champs-Élysées kun je zo naar de bric-a-brac van de diverse vlooienmarkten.

Winkels zijn over het algemeen geopend van 9 of 10 uur tot 19 of 20 uur en op zondag gesloten. In Le Marais zijn, vanwege de joodse achtergrond van de wijk, veel winkels op zaterdag gesloten en juist wel op zondag open.

Winkelgebieden in Parijs: Le Marais

Parijs is een waar winkelwalhalla. Maar waar moet je precies zijn? Dit zijn de belangrijkste winkelgebieden.

Shoppen in Parijs: Markten

Parijs kent meer dan 75 buurtmarkten, elk met een eigen sfeer. De Parisiens zijn dol op hun markten, en ook voor toeristen is het een erg leuk -en lekker- uitje. – …

Shoppen, winkelen in Parijs: warenhuizen

Eén van de belangrijkste bestemmingen voor shoppers in Parijs zijn de Grands Magasins: de elegante warenhuizen waar je -vrijwel- alles kunt kopen.