De leukste steden voor je stedentrip

Markten in Parijs

Markten

Parijs kent meer dan 75 buurtmarkten, elk met een eigen sfeer. De Parisiens zijn er dol op, en ook voor toeristen is het een erg leuk -en lekker- uitje. Ook de vlooienmarkten kunnen rekenen op veel belangstelling.

De markten hebben een grote variëteit aan producten. Er zijn aparte markten voor etenswaren, maar ook bloemenmarkten, vogeltjesmarkten en markten voor postzegels, kunst en boeken. Voor bric-a-brac en curiosia ga je naar één van de vlooienmarkten.

De meeste markten worden één of twee dagen per week gehouden, maar er zijn ook enkele dagelijkse markten. De bekendste dagelijkse markten zijn die op de Rue Mouffetard en de Rue Montorgueil. De vlooienmarkten zijn met name op zaterdag, zondag en maandag te bezoeken. Op de grootste vlooienmarkt van Parijs, de Puces de Saint-Ouen, komen elk weekend meer dan 200.000 bezoekers af.

Markten in Parijs: Rue Mouffetard

De markt op de Rue Mouffetard is één van de bekendste en levendigste markten van Parijs. Nog altijd erg populair bij de buurtbewoners, maar ook bij toeristen.

Markten in Parijs: Rue Montorgueil

De oudste markt van Parijs is nog altijd één van de gezelligste. De sfeervolle Rue Montorgueil is dan ook een bezoek meer dan waard.

Markten in Parijs: Puces de Saint-Ouen

Het is een begrip in Parijs: les Puces. Op de vlooienmarkt in Saint Ouen kun je dagen ronddwalen op zoek naar koopjes of curiosia.