De leukste steden voor je stedentrip

Puces de Saint-Ouen

Puces de Saint-Ouen

Het is een begrip in Parijs: les Puces. Op de vlooienmarkt in Saint-Ouen kun je dagen ronddwalen op zoek naar koopjes of curiosia.

Les Puces de Saint-Ouen, in het uiterste noorden van de stad, is de grootste vlooienmarkt van Parijs. De markt bestaat al sinds het eind van de 19e eeuw. Op 12 verschillende markten stallen 2500 kramen hun waren uit. Het aanbod is dan ook enorm.

De marché Vernaisson is voor de echte snuffelaars, met een gevarieerd aanbod bric-a-brac in 300 kramen. Met name populair bij jongeren: le marché Malik. Veel kleding, jassen, schoenen en cosmetica. De marché Dauphine grossiert in tweedehands boeken en vintage kleding. Wil je thuis je interieur aanpakken? Ga dan naar de marché Paul Bert, met 220 kramen zit er vast iets voor je bij.

Antiek

De overige markten specialiseren zich voornamelijk in antiek, wel elk met een ander accent. Zo is er de marché des Rosiers (art déco en art nouveau), de marché Biron (chique), marché Serplette (meubels, schilderijen en beelden uit de eerste helft van de 20e eeuw) en de marché Cambo (objecten uit de 18e tm 20e eeuw).

Honger en dorst hoef je hier niet te lijden. Zo’n 30 café’s, bistro’s en restaurants hebben een plekje rond de Puces gevonden. Er is ook vaak live muziek!

Op de site parispuces.com is een plattegrond van de vlooienmarkt te downloaden. Geen overbodige luxe!

In de omgeving van Puces de Saint-Ouen :

Puces de Saint-Ouen: praktische informatie

Adres: Rue des Rosiers, Saint-Ouen

Openingstijden: za-ma 9.30-18 u

Metro: Porte de Clignancourt (M4), Garibaldi (M13)

Website: parispuces.com