De leukste steden voor je stedentrip

Rue Montorgueil

Rue Montorgueil

De oudste markt van Parijs is nog altijd één van de gezelligste. De sfeervolle Rue Montorgueil is dan ook een bezoek meer dan waard.

De Rue Montorgueil is een voetgangerszone in een bruisende buurt. De sierlijke gevels van de straat geven een knus en authentiek karakter, en hippe locals grijpen de gelegenheid om even bij te praten. In 1878 werd de straat vereeuwigd door Claude Monet, en er lijkt sindsdien niet veel veranderd.

Stohrer

Er is een uitstekende aanbod aan fruit, groenten, vlees, vis en bloemen. De marktkoopmannen sporen je op luide toon aan om iets mee te nemen, en probeer dat maar eens te weerstaan. Ook leuk (en vooral lekker) is de oudste patisserie van Parijs: Stohrer, sinds 1730.

Centraal

De centrale ligging is ook in het voordeel van de Rue Montorgueil: even naar het zuiden vind je Les Halles en het Centre Pompidou. Wandel naar het noordoosten en je komt uit bij de Boulevard Haussmann met les Grands Magasins.

De straat is bezaaid met café’s, restaurants en terrassen. Zaken als Le Rocher de Cancale en L’Escargot zijn al eeuwen oud. Ga lekker zitten en kijk hoe het Parijse leven aan je voorbij trekt!

In de omgeving van Rue Montorgueil :

Rue Montorgueil: praktische informatie

Adres: Rue Montorgueil

Openingstijden: di-zo

Metro: Étienne Marcel (M4), Sentier (M3)

Website: galerieslafayette.com