De leukste steden voor je stedentrip

Rue Mouffetard

Rue Mouffetard

De markt op de Rue Mouffetard is één van de bekendste en levendigste markten van Parijs. Nog altijd erg populair bij de buurtbewoners, maar ook bij toeristen.

Er is niet gek veel over van middeleeuws Parijs, maar Rue Mouffetard is nog zo’n plekje. Gebouwd op de fundamenten van een oude romeinse straat, vormt dit het decor voor een sfeervolle markt. Er is een groot aanbod aan fruit, groente, vis en andere verse producten. De nauwe straat benadrukt de gezellige en soms wat choatische sfeer.

Authentiek

Is dit een autenthieke Parijse markt? Ja en nee. De Rue Mouffetard is erg populair onder toeristen, en handige marktkoopmannen spelen hier op in. Maar ook is de markt nog altijd een plek waar de Parisiens, en dan met name die uit de buurt, graag komen om hun dagelijkse boodschappen te doen.

Naast de dagelijkse markt heeft Rue Mouffetard tal van bakkerijtjes, kaaswinkeltjes, pattisseries en een erg uitgebreid en gevarieerd aanbod aan restaurants, over het algemeen niet al te duur. Ook kent de buurt een bruisend nachtleven, bijvoorbeeld rond de Place de la Contrescarpe.

Aan het zuidelijke eind van Rue Mouffetard vind je Place Saint Médard. Hiet kun je uitstekend picknicken met het lekkers dat je op de markt hebt gekocht!

In de omgeving van Rue Mouffetard :

Rue Mouffetard: praktische informatie

Adres: Rue Mouffetard

Openingstijden: di-zo ochtend

Metro: Place Monge, Censier – Daubenton (M7)