De leukste steden voor je stedentrip

Warenhuizen in Parijs

Warenhuizen

Eén van de belangrijkste bestemmingen voor shoppers in Parijs zijn de Grands Magasins: de elegante warenhuizen waar je -vrijwel- alles kunt kopen.

Aan de Boulevard Haussmann zijn de vlaggenschepen van de Parijse warenhuizen gevestigd: Au Printemps en Galeries Lafayette. Beide warenhuizen zijn monumenten op zich: gevestigd in monumentale panden met een prachtige koepel en een erg uitgebreid assortiment aan designerkleding, cosmetica, huisraad, sieraden en etenswaren.

De tegenstrever op de Rive Gauche heet Le Bon Marché. Erg populair bij Parijzenaars zelf en met fabelachtige Grande Épicerie, een etenswarenafdeling die zijn weerga -in ieder geval in Parijs- niet kent.

Warenhuizen in Parijs: Le Bon Marche

Op de Rive Gauche, ver weg van de Grands Magasins, heeft Le Bon Marché haar domein. Het eerste echte warenhuis van Parijs heeft nog altijd stijl, grandeur en een afdeling – …

Warenhuizen in Parijs: Au Printemps

Wat voor Galeries Lafayette geldt, geldt ook voor die andere loot aan de stam van de Parijse Grands Magasins: Au Printemps. Een verbluffend aanbod aan merken, stijlen en producten in – …

Warenhuizen in Parijs: Galeries Lafayette

Eén van de instituten aan de Boulevard Haussmann is het fameuze Galeries Lafayette. Het prachtige warenhuis biedt alles voor kooplustige Parisiens en toeristen.