De leukste steden voor je stedentrip

Galeries Lafayette

Galeries Lafayette

Eén van de instituten aan de Boulevard Haussmann is het fameuze Galeries Lafayette. Het prachtige warenhuis biedt alles voor kooplustige Parisiens en toeristen.

Sinds 1893 is Galeries Lafayette een gerenommeerd adres onder de chique Parijzenaars, en sindsdien is het trendsettend gebleven. 10 Verdiepingen, meer dan 75.000 merken, trek er maar wat tijd voor uit!

Coupole, Homme en Maison

Galeries Lafayette is verdeeld over 3 gebouwen. Lafayette Coupole is het hoofdgebouw. Hier vind je alles voor vrouwen: designercollecties, cosmetica, sieraden maar ook kinderkleding, electronica en boeken. Op de bovenste verdieping is een restaurant met terras en prachtig uitzicht over Parijs. Lafayette Homme is naast Coupole gelegen, en hiermee verbonden door een loopbrug. Homme biedt zoals de naam het al zegt, alles voor de man. Ook Lafayette Gourmet, de etenswaren- en delicatessenafdeling, is hier gevestigd. Het is zalig om hier watertandend rond te lopen en je keus te maken. Aan de andere kant van de Boulevard Haussmann, tegenover Lafayette Homme, kom je Lafayette Maison tegen. Hier kun je je hart voor huisinrichting ophalen.

De adembenemende architectuur van Galeries Lafayette maakt het warenhuis ook een bezoek waard. De winkel is opgetrokken in belle-epoquestijl, met als hoogtepunt de koepel van glas in lood. Het trappenhuis is uitgevoerd in art nouveau.

Er is ook een filiaal in Montparnasse (22 Rue du Départ). Wellicht rustiger, maar ook minder keus en zeker minder spectaculair.

In de omgeving van Galeries Lafayette :

Galeries Lafayette: praktische informatie

Adres: 40, Boulevard Haussmann

Openingstijden: ma-wo, vr-za 9.30-20 u, do 9.30 u-21 u

Metro: Chaussée d’Antin – La Fayette (M7, M9), Opéra (M3, M7, M8), Auber (RER-A)

Website: galerieslafayette.com