De leukste steden voor je stedentrip

Winkelgebieden in Parijs

Winkelgebieden

Parijs is een waar winkelwalhalla. Maar waar moet je precies zijn? Dit zijn de belangrijkste winkelgebieden.

Het icoon van de Parijse winkelstraten is natuurlijk de avenue des Champs-Élysées. Nog altijd chique, maar de avenue is in de laatste decennia langzaam geïnfiltreerd door ketens die meer op de middenklasse mikken. Vlakbij, in de rue du Faubourg-St. Honoré zwaait de ‘upper-class’ nog wel de scepter: deze omgeving is het zwaartepunt voor de couture in Parijs.

Le Marais is één van de hipste wijken van Parijs, en dat merk je in het winkelaanbod. Saint-Germain-des-Prés is een elegante wijk, en de perfecte bestemming voor modebewuste smulpapen, schoenenliefhebbers en antiekverzamelaars.

Boulevard Haussmann is vooral bekend vanwege de fantastische warenhuizen: Galeries Lafayette en Au Printemps. Het Forum des Halles is een doolhof van de bekende ketens, drukbezocht door bewoners van de voorsteden.

Winkelen in Parijs: le Marais

Het hippe en knusse Le Marais zit volgepakt met trendy boetiekjes, exclusieve winkels, kunst en antiek. Dat Le Marais het centrum is voor zowel de homo- als de Joodse gemeenschap, – …

Winkelstraten in Parijs: St Germain des Pres

Het elegante Saint-Germain-des-Près heeft een erg gevarieerd aanbod. Kleine boetiekjes, woonwinkels, antiekzaken en boekenwinkels bieden voor elk wat wils.

Winkelen in Parijs: Forum des Halles

Het is zeker niet de mooiste plek van Parijs. Maar het enorme aanbod van winkels in het Forum des Halles biedt voor elk wat wils.

Winkelstraten in Parijs: Boulevard Haussmann

Verdwalen in een enorm aanbod aan luxeartikelen en designerkleding? Het kan in de Grands Magasins aan Boulevard Haussmann.

Winkelstraten in Parijs: Rue Faubourg St-Honore

Het summum van Parijse chique, dat is de Rue du Faubourg St-Honoré. De modehuizen rijgen zich aaneen, dus neem een gevulde portemonnee mee!

Winkelstraten in Parijs: Champs Elysees

Het is de mooiste laan ter wereld, althans, als je het de Parisiens vraagt. De Avenue des Champs-Élysées is prestigieus en chique en verzet zich met hand en tand tegen – …