De leukste steden voor je stedentrip

Boulevard Haussmann

Boulevard Haussmann

Verdwalen in een enorm aanbod aan luxeartikelen en designerkleding? Het kan in de Grands Magasins aan Boulevard Haussmann.

Stadsplanner Baron Haussmann stond bekend om zijn voorliefde voor brede, met bomen omzoomde boulevards. Eén van deze boulevards is naar hem vernoemd, en herbergt sinds de tweede helft van de 19e eeuw het mekka voor kooplustig en chique Parijs.

Grands Magasins

De grote publiekstrekkers aan de Boulevard Haussmann zijn ongetwijfeld warenhuizen Galeries Lafayette en Printemps. Beide warenhuizen bieden een bijna onuitputtelijke keus aan kleding, cosmetica, sieraden, interieurartikelen en etenswaren, gelardeerd met tal van persoonlijke services. Beiden zijn chique en ondergebracht in prachtige panden met een adembenemende koepel. Beiden hebben uitstekende restaurants en een spectaculair uitzicht over Parijs vanaf een panoramaterras. Het is dus moeilijk aan te geven waarin Galeries Lafayette en Printemps verschillen, het is puur een kwestie van persoonlijke smaak.

Naast de bekende warenhuizen zijn aan Boulevard Haussmann voornamelijk ketens als Gap, H&M en Benetton gevestigd. Het meest interessante stuk van de boulevard loopt van de kruising met de Rue du Havre tot de Rue de la Chaussée d’Antin.

De Rue Tronchet biedt, naast een mooi doorkijkje naar de Eglise de la Madeleine, een erg gevarieerd en leuk winkelaanbod.

Praktisch Metro: Havre-Caumartin (M3, M9), Chaussée d’Antin – La Fayette (M7, M9), Auber (RER-A)

In de omgeving van Boulevard Haussmann :