De leukste steden voor je stedentrip

Champs-Élysées

Champs-Élysées

Het is de mooiste laan ter wereld, althans, als je het de Parisiens vraagt. De Avenue des Champs-Élysées is prestigieus en chique en verzet zich met hand en tand tegen de “verloedering” door winkelketens.

“La plus belle avenue du monde” is vaak beschreven, verbeeld en bezongen. Maar de enige manier om de grandeur van de Champs-Élysées tot je te laten doordringen is door langzaam over de avenue de flaneren en je te laten betoveren door de Parijse flair. De straat is één van de belangrijkste, bekendste en (qua huurprijs) duurste winkelstraten ter wereld en dat is in alles te merken.

Betaalbaar

Banken, glimmende autoshowrooms en prestigieuze designmerken vechten in het aanbod om voorrang. Maar voor lang niet alle winkels hoef je een dikke portemonnee mee te nemen. Ketens als Zara, Gap, parfumier Sephora en Esprit hebben enorme vestiging op de Champs-Elysées. Wel moeten er concessies worden gedaan om hier een plekje te krijgen: alle reclameuitingen mogen alleen in het wit worden uitgevoerd.

Zijstraten

De zijstraten bevatten ook genoeg uitstekende winkeladressen. Kijk bijvoorbeeld in de Avenue George V, met namen als Hermes, Bulgari en Jean-Paul Gaultier, of in de Avenue Montaigne (D&G, Chanel, Salvatore Ferregamo).

Naast shoppingwalhalla heeft de Champs-Élysées ook nog een sterk nationalistische functie,waarvan de hoogtepunten in juli vallen: de militaire parade op Quatorze Juillet en de finish van de Tour de France.

Praktisch Metro: George V (M1), Franklin D. Roosevelt (M1, M9), Charles-de-Gaulle – Etoile (M1, M2, M6, RER-A)

In de omgeving van Champs-Élysées :