De leukste steden voor je stedentrip

Forum des Halles

Forum des Halles

Het is zeker niet de mooiste plek van Parijs. Maar het enorme aanbod van winkels in het Forum des Halles biedt voor elk wat wils.

Parisiens zeggen wel eens spottend dat het Forum des Halles het winkelparadijs is voor de banlieus, de buitenwijken en voorsteden. En omdat de RER-treinen in het naastgelegen station af en aan rijden, is het Forum inderdaad een geliefd uitje onder de voorstedelingen. Eigenlijk is het enig typisch Parijse accent aan het winkelcentrum de architectuur, die ronduit controversieel was. En ook nu nog, met de huidige verbouwplannen.

De buik van Parijs

Tot het midden van de 20e eeuw stond Les Halles bekend als “de buik van Parijs”, het was de plek waar de grootste voedselmarkt van Parijs werd gehouden. Maar omdat de markt niet meer kon voldoen aan de eisen des tijds, werd deze verplaatst naar een voorstad. Het ondergrondse Forum kwam er voor in de plaats, samen met station Châtelet-Les Halles waar bijna alle forenzentreinen uit de voorsteden stoppen.

Espace Créateurs

In het enorme ondergrondse doolhof zul je voornamelijk de bekende ketens tegenkomen. Eén plek is een uitzondering: de Espace Créateurs (level -1, Porte Berger). Hier hebben jonge Parijse ontwerpers hun plek gevonden.

Praktisch Metro: Les Halles (M4), Châtelet (M1, M4, M7, M11, M14), Châtelet – Les Halles (RER-A, RER-B, RER-D)

In de omgeving van Forum des Halles :