De leukste steden voor je stedentrip

Le Marais

Le Marais

Het hippe en knusse Le Marais zit volgepakt met trendy boetiekjes, exclusieve winkels, kunst en antiek. Dat Le Marais het centrum is voor zowel de homo- als de Joodse gemeenschap, zorgt voor veel diversiteit.

De nauwe straatjes van Le Marais nodigen uit tot een wandeling. En dat is maar goed ook, want er is genoeg te shoppen! De Rue des Rosiers is een gezellige mix van boetieks, restaurants en (joodse) delicatessenzaken. Voor sieraden, accessoires en interieurartikelen ga je naar de Rue des Francs Bourgeois. In antiek of kunst meer je ding, dan kun je je hart ophalen rond het Place des Vosges.

Haut Marais

Wat verder naar het noorden ligt de Haut Marais. Deze buurt wordt steeds interessanter, met name rond de Rue Vieille-du-Temple, Rue Charlot en de Rue de Poitou duiken steeds meer boetieks en galerieën op. Aan de zuidkant van Le Marais ligt de de Rue de Rivoli, voornamelijk bevolkt met de bekende winkelketens.

Vanwege de joodse wortels kan het op zaterdag erg rustig zijn in Le Marais, en dan met name rond de Rue des Rosiers. Op zondag zijn veel winkels wel geopend.

Praktisch Metro: Saint-Paul (M1), Hôtel de Ville (M1, M11)

In de omgeving van Le Marais :