De leukste steden voor je stedentrip

Rue du Faubourg St-Honoré

Rue du Faubourg St-Honoré

Het summum van Parijse chique, dat is de Rue du Faubourg St-Honoré. De modehuizen rijgen zich aaneen, dus neem een gevulde portemonnee mee!

Op de Rue du Faubourg St-Honoré klopt de hartslag van modieus Parijs het hardst. De grootste concentratie winkels vind je aan de oostkant, vanaf de kruising met de Rue Royale. Het rijtje is lang: Prada, D&G, Cartier, Hermès, Chanel, Valentino, Lancôme… Hoe verder naar het westen, hoe meer de winkels worden afgewisseld met galeries.

Omgeving

Het winkelparadijs beperkt zich niet tot de Rue du Faubourg St-Honoré alleen. Ook de Avenue Matignon heeft name als Dior en Nina Ricci. Rue Royale biedt een prachtig uitzicht op de Eglise de la Madeleine en geeft toegang tot Le Village Royal, een rustige en knusse passage met de grote namen. Bekende delicatessenwinkels als Caviar Kaspia, La Maison de la Truffe en Fauchon zijn aan de Place de la Madeleine gevestigd. Ook vind je hier de grootste winkel van wijnzaak Nicolas en het in serviesgoed gespecialiseerde Baccarat. De Rue St-Honoré loopt door tot de Place Vendôme en heeft de minder bekende designers.

De omgeving van de Rue du Faubourg St-Honoré is ook een machtscentrum. Er zijn veel ambassades gevestigd, en ook het Élysée, de ambtswoning van de president.

Praktisch Metro: Concorde (M1, M8, M12), Madeleine (M8, M12, M14)

In de omgeving van Rue du Faubourg St-Honoré :