De leukste steden voor je stedentrip

St Germain des Prés

St Germain des Prés

Het elegante Saint-Germain-des-Près heeft een erg gevarieerd aanbod. Kleine boetiekjes, woonwinkels, antiekzaken en boekenwinkels bieden voor elk wat wils.

Saint-Germain-des-Près was lang het domein van bohémiens, schrijvers, artiesten en filosofen, die de beroemde café’s van de wijk bevolkten. Inmiddels is de wijk veranderd, maar de sfeer is niet helemaal verdwenen.

Kunst en antiek

De Boulevard Saint-Germain snijdt de wijk in tweeën. Aan boulevard zelf en de naastgelegen Place Saint-Germain-des-Près hebben de grote designlabels zich genesteld. Ten noorden hiervan, in straten als de Rue Jacob, Rue de Seine en de Rue Bonaparte, vind je veel kunstgalerieën, antiekzaken en boekwinkels. Ook smulpapen kunnen hier terecht: in de Rue de Jacob zit de beroemde pattisier Ladurée. De oudste chocolatier van Parijs, Debauve et Gallais, kom je tegen in de Rue des Saints Pères. Langs de Seine, aan de Quai Conti, Quai Malaquais en Quai Voltaire, staan les bouquinistes: groene kraampjes waar kunstwerken, reproducties, foto’s en tweedehands boeken worden verkocht.

Voor mode ben je beter af ten zuiden van de Boulevard Saint-Germain. Aan de Rue Bonaparte vind je Emporio Armani, Hugo Boss, Yves Saint Laurent en Cacharel. In de drukke Rue St Sulpice kun je terecht voor mode en interieurartikelen voor iets toegankelijkere prijzen. Voor schoenen ga je naar de Rue du Cherche-Midi en de Rue de Grenelle.

Bon Marché

Aan de Rue de Sèvres vind je het heerlijke warenhuis Le Bon Marché met een fenomenale gastronomische afdeling.

Vermoeid van het shoppen? Strijk neer in één van de wereldberoemde café’s van Saint-Germain-des-Prés, zoals Les Deux Margots, Le Procope, Brasserie Lipp of Café de Flore. Veel beroemdheden gingen je al voor.

Praktisch Metro: Saint-Germain-des-Près (M4), Sèvres – Babylone (M10, M12)

In de omgeving van St Germain des Prés :