De leukste steden voor je stedentrip

Trein naar Parijs

Trein naar Parijs

Als de Thalys langzaam het Gare du Nord inglijdt en je de kenmerkende, sierlijke verlichting van het station ziet, raak je gelijk bevangen door een opgewonden gevoel: je bent in Parijs! De trein is dan ook de meest ontspannen manier om in Parijs aan te komen.
 
De Thalys brengt je met 300 kilometer per uur naar hartje Parijs. Opstapplaatsen voor de Thalys zijn Amsterdam, Schiphol en Rotterdam. Vanaf Amsterdam duurt de rit 3 uur en 18 minuten, vanaf Rotterdam 2 uur en 36 minuten.

Prijzen Thalys

Een retour Parijs is er al vanaf €70 (wel tegen beperkte voorwaarden). Tickets voor de Thalys zijn vanaf 3 maanden voor vertrek te boeken. Hoe eerder je boekt, hoe goedkoper. Reis je per trein naar één van de opstapplaatsen? Dan komen er nog wel de kosten van je vertrekplaats naar de opstapplaats bij.

Trein rechtsreeks naar Parijs

Vanuit Nederland rijden er dagelijks 10 treinen rechtstreeks naar Parijs. Er is ook de mogelijkheid om per intercity naar Brussel te reizen, en hier over te stappen op de Thalys. Houdt bij deze overstap rekening met minimaal een half uur meer reistijd.

Dienstregeling Thalys

Op werkdagen vertrek de eerste trein om 6:16 uur uit Amsterdam, je bent dan om 9:35 uur in Parijs. De laatste trein vertrekt om 19:16 uur en levert je om 22:35 uur af op het Gare du Nord. Voor de terugreis vertrekt de eerste trein om 6:25 uur uit Parijs (aankomst Amsterdam 9:44 uur), de laatste trein gaat om 19:25 (aankomst 22:44 uur). De precieze dienstregeling is te raadplegen op de site van NS Hispeed.

Verschil trein – vliegen

Het grote voordeel van met de trein naar Parijs reizen is toch wel dat je kunt blijven zitten tot in het hart van de stad. Hiernaast zal Thalys iets sneller zijn dan vliegen, rekening houdend met inchecktijden en de transfer van het vliegveld naar de stad. Afhankelijk van het moment van boeken kan vliegen iets goedkoper zijn.
En ben je eenmaal op Gare du Nord? Dan ligt Parijs ligt aan je voeten, klaar om te worden ontdekt!
 
Meer informatie over treinen naar Parijs:
Site NS Hispeed
Dienstregeling, beschikbaarheid en boeken