De leukste steden voor je stedentrip

Uitgaan in Parijs

Uitgaan

Uitgaan in Parijs draait niet zozeer om hip en trendsettend zijn. Het is meer zien en gezien worden. We nemen je mee naar de belangrijkste uitgaanscentra van Parijs.

Maar eerst dit: café’s zijn meestal tot 2 uur geopend. Clubs tot ongeveer 5 uur, en hier wordt het pas na middernacht druk. Wil je naar je hotel, maar rijdt de metro nog niet? Pak een taxi of gebruik de Noctilien, de nachtbus.

Bastille

Het nachtleven in Bastille is bruisend, maar ook erg druk. De clubs en kroegen worden voornamelijk bevolkt door jongeren en toeristen. De clubs vragen forse entreeprijzen. In Barrio Latino (46-48 rue du Faubourg-St. Antoine) kun je je uitleven op salsa, in het weekend meer dance. Hier tegenover zit Sanz Sans, een stijlvolle bar/restaurant/club.
Straten: rue de Lappe, rue de la Roquette, rue du Faubourg-St. Antoine, rue des Taillandiers.
Metro: Bastille (M1, M5, M8)

Oberkampf

Iets verder naar het noorden is Oberkampf. Niet meer zo hip als 10 jaar geleden, maar nog steeds erg geliefd bij Parijzenaars zelf. Relaxte sfeer, lekker eigenzinnige uitgaansgelegenheden, regelmatig met livemuziek. Bekend is Café Charbon (109 rue Oberkampf), waar de revitalisering van de buurt in de jaren ’90 begon.
Straten: rue Oberkampf, rue Moret, rue Jean-Pierre Timbaud, rue Amelot.
Metro: Oberkampf (M5, M9), Parmentier (M3), Ménilmontant (M2)

Le Marais

Le Marais is het hart van de homoscene in Parijs maar wordt ook druk bezocht door hetero dertigers. Dit resulteert in een buurt vol hippe café’s, trendy wijnbarretjes, goede restaurants en veel terrassen.
Straten: Rue Vieille du Temple
Metro: Saint-Paul (M1), Filles de Calvaire (M8)

Quartier Latin

Het levendige Quartier Latin zit tjokvol uitgaansgelegenheden. Het publiek bestaat uit studenten, toeristen en 30+ locals. Niet erg hip, wel een gezellige, studentikoze en intellectuele sfeer.

Straten:Rue de la Huchette, Place de la Contrescarpe
Metro: Saint-Michel (M4)

Saint Germain des Pres

Saint Germain is de bakermat van de cafécultuur van Parijs. Veel beroemdheden streken al neer aan de tafeltjes van Les Deux Margots, Le Procope, Brasserie Lipp of Café de Flore. Dit trekt veel toeristen aan en dat merk je aan de prijzen. Is dit niet je ding, dan zijn er nog genoeg andere café’s en jazzclubs waar je een erg leuke avond kunt doorbrengen.
Straten:Rue de Buci, Rue de Guisarde
Metro: Mabillon (10), Odéon (M4, M10), Saint-Germain-des-Près (M4)

Champs Elysees en Faubourg St. Honoré

Is geld geen probleem? Leef je dan uit in de clubs rond de Champs-Élysées. Clubs als Queen (2 ave du Champs-Élysées) zijn goed voor een dampende nacht stappen, maar zeker niet typisch Parijs. Loungen doe je in de Buddha Bar (8 rue Boissy d’Anglas) of Hôtel Costes (239 rue St. Honoré). En trek je beste outfit aan!
Straten:avenue du Champs-Élysées, avenue George V, rue Marbeuf, rue St. Honoré
Metro: George V (M1), Concorde (M1, M8, M12)

Montmartre

Het rauwere randje van het Parijse nachtleven tref je in Montmartre. Voor een avondvullend programma kun je terecht bij de vermaarde Moulin Rouge (vanaf €95).
Straten: Boulevard de Clichy, Boulevard de Rochechouart, rue de Martyrs, rue des Abesses.
Metro: Pigalle (M2, M12), Abbesses (M12)

Canal St. Martin

De omgeving van het Canal St. Martin is het domein van hipsters en opkomende kunstenaars. Ontspannen en chique.
Straten: Quai de Valmy, Rue Lucien-Sampaix, Rue des Recollets
Metro: Gare de l’Est (M4, M5, M7)