De leukste steden voor je stedentrip

Vliegen naar Parijs

Vliegen naar Parijs

De trein is de beste manier naar Parijs te reizen. Maar gaat je voorkeur uit naar vliegen? Dat kan natuurlijk prima. Vliegveld Parijs-Charles de Gaulle bereik je vanaf Schiphol of Düsseldorf. Vliegveld Orly wordt meestal niet aangedaan.

 

Helaas vliegen er op dit moment geen lowcost-airlines vanuit Nederland naar Parijs. Meestal vlieg je dus met KLM/Air France.

Charles de Gaulle

Luchthaven Charles de Gaulle is de grootste luchthaven van Parijs en één van de belangrijkste van Europa. Ga je met het vliegtuig naar Parijs, dan zul je vrijwel altijd op dit vliegveld landen. Charles de Gaulle ligt ongeveer 25 kilometer ten noorden van Parijs.

Van Charles de Gaulle naar Parijs

RER
Lijn B van de RER (de trein die de voorsteden met Parijs verbindt) brengt je in 25 minuten naar het Gare du Nord en in 28 minuten naar Châtelet-les Halles.De trein vertrekt overdag elke 10 tot 15 minuten, een enkeltje kost €9,10. Om de RER te nemen, volg je de bordjes “Paris par train”.
Bus
De bussen van Les Cars Air France brengen je naar de Place de l’Étoile, Gare Montparnasse of Gare de Lyon. Een enkeltje kost €16,50. De bussen rijden van 6 tot 22 uur en vertrekken elke 20 tot 30 minuten. Roissybus rijdt in ongeveer 60 minuten naar de Place de l’Opéra. Vanaf 6 tot 20 uur vetrekt Roissybus elke 15 minuten, hierna tot 23 uur elke 20 tot 30 minuten. Een enkeltje kost €10, te koop via o.a. de automaten van RATP.
Taxi
Bij elke terminal is een taxistand. Een ritje naar het centrum van Parijs kost ongeveer €50 (tussen 17 en 10 uur en op zon- en feestdagen ongeveer €60). De reistijd is sterk afhankelijk van de bestemming en de drukte.

Orly

Vliegveld Orly wordt meestal niet aangevlogen vanuit Nederland. Orly ligt 14 kilometer ten zuiden van Parijs.

Van Orly naar Parijs

Orlyval/RER
Vanaf RER-station Antony ben je in 25 minuten in het centrum van Parijs. Orly wordt met het RER-station verbonden door een lightrail: Orlyval. De reistijd met Orlyval bedraagt maximaal 8 minuten. De rit naar Parijs kost in totaal €10,75. Er is ook een shuttle tussen de terminals en het RER-station Pont de Rungis – Aéroport d’Orly. Vanaf hier neem je RER-C naar het Gare d’Austerlitz, Saint-Michel – Notre-Dame of Invalides.
Bus
Orlybus heeft een pendeldienst naar de Place Denfert-Rochereau in Montparnasse. Hier kun je overstappen op diverse metrolijnen. De bus gaat elke 15 tot 20 minuten. De rit duurt 30 minuten en kost €6,90. Les Cars Air France pendelt naar het Gare Montparnasse, Invalides en de Place d’Étoile. Een enkeltje kost € 11,50, de bus rijdt om de 20 tot 30 minuten.
Taxi
Bij elke terminal is een taxistand. Een ritje naar het centrum van Parijs kost ongeveer €40 (tussen 17 en 10 uur en op zon- en feestdagen ongeveer €50). De reistijd is sterk afhankelijk van de bestemming en de drukte.