De leukste steden voor je stedentrip

Champs-Élysées

Champs-Élysées

De wijk Champs-Élysées is voornamelijk bekend door haar beroemde avenue. Dit vormt een prima etalage voor de rest van de wijk, maar er is meer.

De wijk wordt begrenst door de Arc de Triomphe in het westen, de Place de la Concorde in het oosten, de Seine in het zuiden en de rue du Faubourg-St. Honoré in het noorden.

De buurt is de belangrijkste winkelbestemming voor welgestelde Parijzenaars en iedereen die zich hiermee wil meten. De Avenue des Champs-Élysées kent ook genoeg bestemmingen voor de minder gevulde beurs, maar zijstraten als de Avenue Montaigne en de Avenue George V mikken vrijwel uitsluitend op het grote geld. Iets verder naar het oosten is de rue du Faubourg-St. Honoré helemaal het summum van Parijse chique.

Nachtleven

Ook nachtvlinders halen hier hun hart op, hoewel het nachtleven in Champs-Élysées zeker niet typisch Parijs is, maar wel erg prijzig. Het cabaret van Le Lido of Crazy Horse is dan wel weer wat sommigen zich bij Parijs voorstellen.

Op cultuurgebied huisvest de wijk het Grand Palais met wisselde exposities en evenementen en het naastgelegen Petit Palais.

In de omgeving van Champs-Élysées :