De leukste steden voor je stedentrip

Le Marais

Foto: Flickr.com CC/Rodrigo Sepulveda Schulz
Le Marais is één van de oudste wijken van Parijs, en ook één van de meest betoverende. De hippe en populaire wijk is tevens een uitstekend winkel- en uitgaansgebied.
 
De wijk is gespaard voor de vernieuwingswoede van baron Haussmann en is daarom een zeldzaam stukje van Parijs voor de Franse Revolutie. De mooie herenhuizen en nauwe straatjes nodigen uit tot heerlijk dwalen. Het pronkstuk van de wijk is de Place des Vosges, het mooiste plein van Parijs.

Le Marais is het centrum van de joodse gemeenschap in Parijs. Dit zie je voornamelijk rond de rue des Rosiers. Ook is de wijk omarmd door de homogemeenschap, met een bruisend nachtleven tot gevolg, met name rond de rue Vieille du Temple. Winkelen in Le Marais is een rondgang langs trendy boetiekjes, exclusieve winkels, kunst en antiek.

Ook cultuurliefhebbers komen aan hun trekken: de wijk kent veel kunstgalerieën. Aan de westrand van Le Marais is het Centre Pompidou, met één van de grootste collecties moderne kunst ter wereld. Ben je meer historisch geïnteresseerd, dan biedt het Musée Carnavalet een mooi overzicht van de geschiedenis van Parijs.

Klik hier voor een overzicht van hotels in Le Marais.