De leukste steden voor je stedentrip

Jardin des Plantes

Jardin des Plantes

Al eeuwen lang is het een geliefde plek om heerlijk rond te struinen. Maar de Jardin des Plantes heeft ook genoeg om te ontdekken!

De uitgebreide Jardin des Plantes werd in 1626 aangelegd uit medicinaal oogpunt, er werden geneeskrachtige kruiden gekweekt. In het begin van de 18e eeuw kreeg de tuin haar huidige vorm.

De symmetrische Carrés de la perspective vestigen gelijk bij binnenkomst alle aandacht op zich. De door rijen platanen omzoomde plantenbedden worden nog altijd zorgvuldig onderhouden.

De Jardin des Plantes heeft verschillende thematische tuinen. De Jardin Alpin herbergt planten uit de bergwereld. De Jardin d’Iris et des Plantes vivaces is met name in mei prachtig, als de irissen bloeien. In de Roseraie kun je 300 soorten rozen bewonderen -en ruiken.

Grandes Serres

In de kassen zijn een aantal verschillende tuinen ondergebracht. In de Ancien Jardin d’hiver waan je je in het tropisch regenwoud, door de bomen en planten maar ook door het warme en vochtige klimaat. De Serre des déserts et milieux arides bootst een woestijn na, met planten uit Mexico, de Andes, Zuid Afrika en de Sahara.

École de Botanique

Nog altijd biedt de École de Botanique leermateriaal aan studenten, maar de grote diversiteit die hier te zien is is ook voor het publiek te bezichtigen. De evolutie van planten staat hier centraal.

De Jardin des Plantes is gelegen bij het Musée National d’Histoire Naturelle, het natuurhistorisch museum. Aan de noordkant van het park ligt een dierentuin, de Ménagerie du Jardin des Plantes. Voor sommige delen van de tuin wordt toegang geheven, met een Pass 2 Jours (€25) heb je toegang tot alle bezienswaardigheden van de Jardin des Plantes, inclusief dierentuin en museum.

In de omgeving van Jardin des Plantes :

Jardin des Plantes: praktische informatie

Adres: 57, Rue Cuvier

Openingstijden: ma-zo 7.30-19.45 u (zomer), 8-17.30 u (winter)

Toegang: gratis. Jardin Alpine: €2 (alleen in het weekend en op feestdagen), Les Grandes Serres: €6. Een Pass 2 Jours (€25) geeft 2 dagen lang toegang tot alle bezienswaardigheden in de Jardin des Plantes, inclusief het Musée National d’Histoire Naturelle en de Ménagerie du Jardin des Plantes (dierentuin).

Metro: Austerlitz (M5, M10, RER-C), Censier Daubenton (M), Jussieu (M10)

Website: jardindesplantes.net