De leukste steden voor je stedentrip

Jardin du Luxembourg

Jardin du Luxembourg

Bijkomen van je bezoek aan het Quartier Latin? De populaire Jardin du Luxembourg is er de geknipte plek voor!

Ooit was deze plek bezit van François van Luxemburg. In 1615 werd het land gekocht door Maria de’ Medici om er een paleis op te bouwen en een tuin aan te leggen. Tegenwoordig is het Palais du Luxembourg, aan de noordrand van het park, de zetel van de senaat.

Grand Bassin

Het 23 hectare grote park heeft Franse, Engelse en Italiaanse invloeden. Het Grand Bassin (een grote achthoekige vijver) is het middelpunt van het park. De vijver is omringd met beelden van belangrijke Franse vrouwen. Vanaf de vijver waaieren brede, schaduwrijke lanen over het park uit.

Met mooi weer ben je hier zeker niet alleen, maar zelden doet het Jardin du Luxembourg druk aan. Het park is erg populair bij de Parijse bevolking en op zonnige dagen is het hier vol met studenten, buggy’s en spelende kinderen. Met name het Grand Bassin is bij kinderen een populaire plek om een bootje te laten varen.

Schaken

Er is genoeg te zien en te doen in het Jardin du Luxembourg: er is een openluchtcafé, een poppentheater, je kunt ponyrijden. Veel Parisiens komen hier schaken of jeu de boules spelen.

Er staan overal stoelen, maar met name aan de zuidkant van het Palais du Luxembourg en rond het Grand Bassin. De stoelen kun je gewoon meenemen, dus voel je vrij om zelf op zoek te gaan naar een heerlijk plekje!

In de omgeving van Jardin du Luxembourg :

Jardin du Luxembourg: praktische informatie

Adres: Rue de Médicis/Rue de Vaugirard

Openingstijden: verschilt per jaargetijde, ongeveer tot zonsondergang. ‘s Zomers plm. ma-zo 7.30 – 21 uur, ‘s winters plm. 8.15 – 17.30 uur. Zie de site voor exacte openingstijden.

Toegang: gratis

Metro: Odéon (M4, M10), Luxembourg (RER-B)

Website: senat.fr