De leukste steden voor je stedentrip

Place des Vosges

Place des Vosges

Het is een heerlijke plek om even te ontsnappen aan de drukte van de stad: het schilderachtige Place des Vosges in Le Marais. Op het mooiste plein van Parijs vind je een ontspannen, intieme sfeer.

Het plein doet symmetrisch aan door de statige herenhuizen met vrijwel identieke gevels en steile daken. Aan elke kant van het plein staan 9 van dergelijke huizen. In de galerijen rond het plein kun je heerlijk flaneren langs boetiekjes, kunstgalerieën, café’s en restaurants.

Tuin

Het middengedeelte van het plein is een mooie, door bomen omgeven tuin. Op warme dagen kun je heerlijk op het gazon genieten van de zon, of juist onder de bomen verkoeling zoeken. De 4 fonteinen zijn vaak het domein van kinderen. Het Place des Vosges is één van de weinige plekken in Parijs waar je op het gras mag komen, meestal althans. Zie je bordjes met de tekst “pelouse en repos”, dan is het verboden: het gazon is dan aan het rusten!

Eén van de beroemdheden die aan het plein hebben gewoond is de schrijver Victor Hugo. In zijn voormalige woning op nummer 6, Maison de Victor Hugo, is nu een museum aan hem gewijd.

Gezellig

Met name op zondag is het erg gezellig op het Place des Vosges. Er komen veel Parijzenaars naar het plein en straatmusici zorgen voor sfeer.

Praktisch Metro: Chemin Vert (M8), Saint-Paul (M1), Bastille (M1, M5, M8)

In de omgeving van Place des Vosges :