De leukste steden voor je stedentrip

Place Vendôme

Place Vendôme

Het sjieke Place Vendôme is één van de bekendste pleinen van Parijs. Wil je meer dan alleen rondkijken, neem dan een goed gevulde portemonnee mee!

Place Vendôme werd aan het eind van de 17e eeuw in opdracht van Lodewijk XIV aangelegd. Het achthoekige plein werd al snel het domein van de aristocratie van Parijs, en dat is vandaag de dag nog goed merkbaar.

Colonne Vendôme

De eyecatcher van het plein is de 43 meter hoge Colonne Vendôme. Op de plek waar eerst een groot standbeeld van Lodewijk XIV stond, liet Napoleon in 1810 een grote zuil oprichten met hierop een standbeeld van zichzelf. De zuil is onder andere opgebouwd uit het brons van honderden Oostenrijkse en Russische kanonnen, die door de troepen van Napoleon werden buitgemaakt bij de slag bij Austerlitz.

Ritz

Aan de westkant van het plein vind je het beroemde Hôtel Ritz. Coco Chanel en Ernest Hemingway verbleven jarenlang in het hotel. In 1997 vertrok vertrok Prinses Diana vanuit het Ritz voor haar fatale autorit. Verder hebben Cartier, Chanel, Dior en Patek Philippe hun plekje rond het plein veroverd. Ook het ministerie van justitie is er gevestigd.

Praktisch Metro: Opéra (M3, M7, M8), Tuileries (M1)

In de omgeving van Place Vendôme :